A megfagyott lélek

Most éppen azzal vannak elfoglalva, hogy hányan fagytak meg tavaly télen. S mítosz van gyártva az ügy köré: a kormány titkolódzik, de jöttek ők, a hősök, és »kiperelték az adatokat«, lássa ország-világ, hogyan fagy meg az ország ebben a diktatúrában. Mindenkinek olyan mítoszai vannak, aminőket megérdemel, s vannak, kiknek hősi eposza sem más, csak Békaegérharc. Ezeket nevezzük összefoglaló néven szánalmas hülyéknek. Magukat pedig nevezik ők ellenzéknek, meg civilnek, meg független sajtónak.”1

E sorokat Bayer Zsolt írta tegnap (2018. 08. 01.). Írta még, hogy a megfagyottak száma ismert adat volt, nem is kellett volna kiperelni – nyilván a „szánalmas hülyék”-nek –, meg hogy 2003-ban többen haltak fagyhalált. 2003-ban, amikor szintúgy nyilvánvalóan nem ők voltak kormányon.

Hisz tudjuk mi, hogy jelentéktelen személyünk nem ér el Bayer Zsolt zsurnálminszterig, de – sosem föladva a reményt – bátortalan-tétován mégis megszólítjuk:

Az Isten áldja meg, kedves Bayer Zsolt!

Emberek halnak fagyhalált: a XXI. században, Európa közepén! Önnek meg az a problémája, hogy a fagyhalottak számát nem is kellett volna kiperelni? De tényleg? Meg az, hogy 2003-ban 316-an fagytak meg, most – a barátja: Orbán Viktor kormánya alatt – viszont „csak” 180-an vagy 203-an? Meg hogy a két szám közötti különbség 23? Hogy mennyi?! 

Érti Ön a szavakat, kedves Bayer Zsolt? Érti, hogy ez nem számverseny, hogy az ‘egy’ is nagyon sok? Hogy az isteni matematikában: 1=23? Érti, hogy meghaltak? Mert megfagytak. A XXI. században – Európa közepén. A felebarátaink. Mondjon egy imát értük – ha már valóban katolikus akar lenni!

De ha valóban katolikus szeretne lenni, tartózkodnia kell attól is, hogy „szánalmas hülyék”-nek nevezze embertársait (nem is szólva azon egyéb költői jelzőkről, amelyeket használni szokott).

És bocsánatot kell kérnie – igen sok felebarátjától.

Tudnia kell, kedves Bayer Zsolt, hogy mi nagyon örülnénk, ha valóban katolikussá válna. Ha megtérne. Fogalmazhatjuk úgy is, hogy várjuk Önt… ApCsel 9,17

Szeretettel: Magyar Katolikus NGO-k

***

U.i.: Hátha mégis meghallja…  Vagy esetleg itt…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.