Boldogasszony napja – augusztus 15.

Európa más országaival szemben nálunk nem hivatalos ünnep. Az ünnep kapcsán nem beszélhetünk az állam és az egyház összefonódásáról, hiszen pl. Franciaországban is hivatalos ünnep, holott Franciaországnál laicistább állam nemigen képzelhető el.

A katolikusok számára parancsolt ünnep, de nálunk nem munkaszüneti nap. Következően a katolikusok – akik mégiscsak a legnagyobb felekezetet képviselik – államilag megakadályoztatnak hitük gyakorlásában.

A magyarság legnagyobb ünnepe volt ezer éven át. Így a mi esetünkben az ősi nemzeti hagyomány lábbal tiprásáról is szó van: augusztus 15. egy ősi magyar ünnepkör első napja, mely ünnepkör zárónapja augusztus 20. Augusztus 15. semlegesítésével magát az ősi magyar ünnepkört semlegesítik. A regnáló kormány azonban még ennél is továbbmegy: augusztus 20. állami ünnep, de Orbán Viktor miniszterelnök már évek óta bojkottálja.

A KDNP-nek – amelynek vezetői magukat hű-de-katolikusnak hazudják – egy szava sincs. Sem augusztus 15. negligálásához, sem augusztus 20. miniszterelnöki lealázásához.

Habár? Ugyan mit is várhatnánk egy olyan KDNP-elnöktől, akinek sírig hű legjobb barátja a szorgos pápagyalázó Bayer Zsolt? Attól a KDNP-elnöktől, aki a kimondottan katolikusgyűlölő Hit Gyülekezetébe járogat, s vigyorogva fotózkodik Németh Sándorral? Lehetne ez akár az illető személy magánügye is, ha ez a KDNP-elnök nem Magyarország miniszterelnök-helyettese volna. Mivelhogy a KDNP-elnök Semjén Zsolt a miniszterelnök-helyettes, nem attól kell tartani minálunk, hogy egy napon az állam összefonódik a Katolikus Egyházzal, hanem attól, hogy extrém szektákkal fonódik össze. Ha már meg nem történt…

Stop, fidesz-gnózis!

Lásd még: a https://fideszgnosis.wordpress.com/2018/08/15/nagyboldogasszony-napja/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.